Percubaan Mengikut Tutorial Etomyam: Floating Social Bookmark Gaya Mashable

Salam dan hai,

Saya telah mengikuti tutorial saudara Etomyam iaitu Tutorial: Floating Social Bookmark Gaya Mashable. Malangnya tidak menjadi yang diharapkan. Saya tidak tahu salah siapa. Tutorial bro Etomyam, saya ikuti 100% sama dan masih tidak jadi. Saya telah mencuba tutorial ini pada theme Twenty Ten dan juga theme Etomyam, kedua-duanya tidak menjadi. Sedih betul.

Saya telah buat ikut tutorial itu dua tiga kali sampai saya dah terhafal step dalam tutorial itu. Saya telah setkan kedua-dua plugin FBshare dan TweetMeme secara manual insertion kerana saya telah semak socials.php mengandungi kodĀ fbshare_button(); dan tweet_button yang akan berfungsi secara manual. Sepatutnya berfungsi sebab coding snippet itu telah ada dan setkan plugin secara manual.

Sayangnya tak menjadi pula tutorial ini sebab TweetMeme ada analytical. Jadi, bro Etomyam tolong saya. Any ideas geng?

Posted by RG

My name is Mohd Rozani Abd Ghani. Call me Rozani or RG. I like to test and modify CMS, theme and plugins. If you have any problems, I will try my best to assist you.

21 comments

  1. zik

    tuh bukan dah jadi ke tuh??? aku pakai theme baru nie.. ada jugakla prob sket.. hurm macam ne nak besarkan sidebar sebelah kanan nie??? ada idea??

  2. ishak

    sebenarnya kalau macam aku..dapat toturial..first kalau ikut toturial asal tak menjadi..aku akan kembangkan idea sendiri macamana agar tutorial tu menjadi

  3. wptidbits

    Maksudnya RG nak letak ‘floating social bookmark’ pada setiap post seperti Mashable tu ke? Follow my blog. Saya dah berjaya apply floating bookmark tu guna plugin dan sikit customization.

  4. Pingback: Percubaan Mengikut Tutorial Etomyam: Floating Social Bookmark Gaya Mashable

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*


Top